Ga naar de inhoud

Veiligheidscoalitie Den Haag

Nieuwsbericht

Interessante radio-uitzending over weerbare sierteelt

Op 23 mei werd een speciale uitzending van ‘KAS Live!’ uitgezonden door KAS Magazine, een magazine voor tuinbouw ondernemers. Deze stond volledig in het teken van de aanpak Weerbare Sierteeltsector.

In Nederland zijn we super trots op onze sierteelt sector. Deze branche staat internationaal bekend om zijn fijnmazige logistiek. Helaas maakt de georganiseerde misdaad graag gebruik van die sector. Bijvoorbeeld door verdovende middelen, wapens en cash geld te vervoeren tussen partijen bloemen en planten. Zo gaan die middelen ongemerkt heel Europa door.

Deze criminaliteit dupeert kwekerijen, handelsbedrijven en transporteurs. Ook kan personeel slechtoffer worden van bijvoorbeeld intimidatie. Daarom zijn er veel initiatieven om de sector weerbaar te maken tegen criminaliteit.

Op 23 mei werd een speciale uitzending van ‘KAS Live!’ uitgezonden door KAS Magazine, een magazine voor tuinbouw ondernememers. Deze stond volledig in het teken van de aanpak Weerbare Sierteeltsector. Programma manager Bas van Delden vertelde over deze aanpak en gaf ondernemers tips om zich te wapenen tegen criminaliteit. Luister de uitzending hier terug.