PVO

Nieuwsbericht

Escapeboot Ondermijning in Bergambacht

De Escapeboot Ondermijning meerde donderdag 4 juli aan bij bij de zeehaven in Bergambacht. Medewerkers van de Overslag Terminal Bergambacht mochten hier in groepjes de boot op. In een half uur tijd moesten zij de bom onschadelijk maken door signalen van nautische ondermijning te herkennen en verschillende puzzels op te lossen. Het doel van de escapeboot is om hen bewust te maken van de sluipende gevaren van ondermijnende criminaliteit.

Gerjan Bloemendal, Adviseur Veiligheid en Ondermijning bij de gemeente Krimpenerwaard: “In Rotterdam worden steeds meer drugscriminelen gepakt, waardoor criminelen creatiever worden in het zoeken van nieuwe routes. Wij zijn bang dat ze via de havenbedrijven in de Krimpenerwaard gaan proberen de drugs in te voeren.”

De medewerkers van OTB komen stuk voor stuk enthousiast de boot af en zijn erg te spreken over deze originele manier van kennisoverdracht. Harm Zijderlaan, eigenaar OTB: “We wilden als zeehaven in de Krimpenerwaard graag op een creatieve manier bewustzijn creëren over ondermijning bij onze medewerkers. Dat is absoluut gelukt."

RTV Krimpenerwaard maakte een mooie reportage over deze dag. Deze is hier te bekijken.

Maak gebruik van de bewustwordingsinitiatieven

Zowel bij het PVO als het RIEC is er budget voor de inzet van bewustwordingsinitiatieven. Denk hierbij aan campagnes, escaperooms en de Ondermijningsbus. 

Zo ligt de Escapeboot Ondermijning deze zomer in regio Den Haag. Er zijn nog een aantal aanmeerplekken beschikbaar. Wil je de escapeboot in jouw gemeente laten aanmeren? Neem dan contact op via info@pvo-denhaag.nl om te informeren naar de mogelijkheden.

Wil jij iets organiseren omtrent bewustwording en hiervan gebruik maken? Neem dan contact op met de accountmanager en/of bestuurlijk ondersteuner van het RIEC van jouw district of via bb-riec@denhaag.nl. Is het initiatief gericht op ondernemers? Neem dan contact op met info@pvo-denhaag.nl.