Ga naar de inhoud

Veiligheidscoalitie Den Haag
RIEC

Nieuwsbericht

Samen sterk voor een veiliger buitengebied: campagne "Ik zeg nee. Tegen verdachte huurders"

Eind september is de sociale mediacampagne "Ik zeg nee. Tegen verdachte huurders" van start gegaan. De aanleiding van deze campagne is dat boeren en tuinders steeds vaker benaderd worden door drugscriminelen die een pand willen gebruiken voor opslag of productie van drugs.

Bewustwording voor boeren en tuinders

De campagne helpt boeren en tuinders om verdachte huurders tijdig te herkennen, vertelt welke risico’s je loopt als je op een verdacht aanbod ingaat, en geeft tips om verdachte huurders buiten de deur te houden. Hiervoor worden worden digitale advertenties, video's, quizzen en praktijkverhalen van boeren getoond. Ook wordt er verwezen naar een checklist over veilig verhuren. 

Boeren en tuinders worden aangespoord om verdachte situaties direct te melden bij de Politie Eenheid Den Haag of bij de wijkagent. Voor wie anoniem wil melden, is Meld Misdaad Anoniem bereikbaar. Daarnaast kunnen zij bij twijfel of zorgen terecht bij Gaby de Ruiter-Brand. Als vertrouwenspersoon van LTO Noord biedt zij een veilige plek om zorgen te delen, zonder dat direct de autoriteiten worden ingeschakeld.

De campagne 'Ik zeg nee. Tegen verdachte huurders' is een samenwerking tussen LTO Noord, 13 gemeenten uit de regio Den Haag, Politie Haaglanden, Provincie Zuid-Holland, Platform Veilig Ondernemen Den Haag, Glastuinbouw Nederland en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Den Haag. Wil je meer hierover lezen? Bekijk hier het persbericht van LTO Noord: Campagne waarschuwt boeren en tuinders voor risico’s van verdachte huurders  (ltonoord.nl)