Veiligheidscoalitie Den Haag
RIEC

Nieuwsbericht

Mini-docu laat zien hoe rapmuziek ook een positieve invloed kan hebben op jongeren

Heb je binnenkort tijd thuis op de bank? Kijk dan eens de mini-documentaire MY TIME via het YouTube-kanaal van Dealbreakers. In deze mini-docu wordt Danisha gevolgd op weg naar het podium. Na een lang en moeilijk pad is zij vastberaden om haar droom om hiphopartiest te worden waar te maken én een positief voorbeeld te zijn voor jongeren. 

MY TIME laat zo zien hoe rapmuziek ook een positieve invloed op jongeren kan hebben. Rap en straatcultuur zijn nauw met elkaar verweven, maar dat betekent niet dat rap de oorzaak is van geweld en criminaliteit. Muziek kan voor jongeren juist een manier zijn om zich te uiten, doelen te stellen en een uitweg te vinden van het straatleven, zoals criminoloog Jeroen van den Broek ook stelt.

Een jaar geleden kwam Danisha Bruins in contact met Dealbreakers en sindsdien heeft ze veel voor Dealbreakers betekend. Zo denkt ze mee hoe we met de social media van Dealbreakers jongeren beter kunnen bereiken, maakt ze samen met het jongerenteam van UNSEEN mooie content voor communicatie kanalen en motiveert en inspireert zij als rolmodel andere jongeren bij o.a. Skill School.

De mini-docu is gemaakt door het creatieve team van REDRUM. Ook Brian, Quentin, DJ Fato, Zuiderstroom en Powerplug leverden een bijdrage aan de documentaire!