RIEC

Nieuwsbericht

E-learning BUIT helpt professionals om slachtoffers van uitbuiting te herkennen

Op dinsdag 7 november is de e-learning BUIT voor professionals gelanceerd. Als u met jongeren werkt, is de kans aanwezig dat u slachtoffers van uitbuiting tegenkomt. Maar herkent u de signalen en weet u wat u dan kunt doen?

BUIT

Criminele en seksuele uitbuiting onder jongeren komt steeds vaker voor. Professionals die met jongeren werken spelen een belangrijke rol in het signaleren van uitbuiting en het helpen van de slachtoffers. Daarom hebben Noord-Holland: 'Samen Veilig'​ en Fier de e-learning BUIT ontwikkeld, waarin professionals leren signalen van criminele en seksuele uitbuiting te herkennen. Ze ontdekken welke partners hen kunnen helpen en hoe ze op de juiste manier in contact kunt komen met het (vermoedelijke) slachtoffer. Ook de vervolgstappen om het slachtoffer te helpen komen aan bod.

Onvoldoende kennis over uitbuiting

Via de onlinewereld wordt het contact tussen daders en slachtoffers steeds eenvoudiger gelegd, maar is het ook ongrijpbaar. Slachtoffers zijn steeds jonger en blijven vaak onder de radar van hulpverleners. Op dit moment weten professionals die met jongeren werken nog onvoldoende om uitbuiting te voorkomen, te stoppen, en om slachtoffers van uitbuiting te helpen. Met BUIT moet de kennis hierover verbeterd worden.

De e-learning is gemakkelijk en gratis te volgen via https://buitvoorprofessionals.nl/.

‘Vrijwel iedereen die met jongeren werkt maakt grote kans om slachtoffers van uitbuiting tegen te komen!’