Training ondermijnende criminaliteit voor WAS-teamleden en buurtpreventen - Zoetermeer

  • Datum: 21 maart 2024
  • Tijdstip: 19:00 - 21:30 UUR
  • Locatie: Gemeentehuis Zoetermeer, Frankrijklaan 6, 2711CX Zoetermeer
Aan agenda toevoegen

Het RIEC Den Haag en aantal gemeenten in de regio Den Haag organiseren trainingsavonden voor WAS-teamleden en buurtpreventen over ondermijnende criminaliteit. Meld je aan via de link onderaan deze pagina.

Wat is ondermijning?
Ondermijning is het gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (de criminelen) met elkaar verweven raken. Criminelen maken gebruik van legale voorzieningen voor hun criminele activiteiten. Daarbij hebben ze medewerking nodig van de ‘bovenwereld’. Zo beïnvloeden zij onze samenleving waardoor de veiligheid en leefbaarheid op straat vermindert.

Signalen herkennen en melden
Tijdens de training van het RIEC Den Haag en gemeenten in de regio Den Haag leer je als WAS-teamlid of buurtprevent wat georganiseerde ondermijnende criminaliteit is, hoe je de signalen in de praktijk kunt herkennen én waar je deze signalen kunt melden. Zo draag je bij aan de veiligheid in jouw buurt.

Aanmelden
Meld je nu aan voor de training in Zoetermeer via de onderstaande link. Per training geldt een maximumaantal deelnemers, dus wees er snel bij (vol is vol). Kun je niet deelnemen aan de training in je eigen gemeente? Stuur dan een e-mail aan communicatie-riec@denhaag.nl. Je ontvangt dan bericht of er een plek is op een andere dag of locatie.

Informatie
Donderdag 21 maart 2024
19:00 - 21:30
Locatie: Gemeentehuis Zoetermeer, Frankrijklaan 6, 2711CX Zoetermeer

*Vul bij organisatie in bij welke gemeente je actief bent. 

Inschrijven

Persoonlijke informatie